100.000 kiezen voor de HZIV

De magische grens van 100.000 HZIV-leden is recent overschreden. Op 5 jaar tijd is het ledenaantal met meer dan 20% gestegen.

Opmerkelijke evolutie

De groei van het aantal leden is des te meer opmerkelijk omdat de HZIV niet zo bekend is als de andere mutualiteiten. Er worden geen publieke middelen ingezet voor grote promotiecampagnes. Onze instelling moet het daarom eerder hebben van mond aan mond reclame door leden die tevreden zijn van onze dienstverlening en dit delen met hun familie en kennissen.

Waarom de HZIV?

De stijging is vermoedelijk ook deels te wijten aan het economisch klimaat. In besparingstijden zijn we meer geneigd om prijzen te vergelijken. We merken dan ook dat nieuwe leden vaak wat hebben rondgeneusd vóór zich bij de HZIV in te schrijven.

Vóór men lid wordt vraagt men onze ‘kennismakingsbrochure’ aan of consulteert men onze vernieuwde website. Ook telefonisch en per email worden we veelvuldig geraadpleegd. Meestal gaat het om bevestiging van info. Over het feit dat er voor hen geen bijdrageplicht is, willen velen graag bevestiging.

100.000e lid

Zo ging het ook voor ons 100.000e lid dat we recent mochten verwelkomen: een vriendelijk man uit het Brusselse die voordien nog nooit van de HZIV had gehoord. Op zoek naar een mutualiteit werd hem de HZIV door een kennis aangeprezen. Hij contacteerde ons telefonisch om de info die hij kreeg te laten verduidelijken. 

Dat men niet naar een kantoor moet om lid te worden en dat alle nodige documenten op www.hziv.be terug te vinden zijn, is voor velen een aangename verrassing. Ons 100.000e lid drukte prompt de formulieren af en stuurde ze ondertekend per post terug naar het kantoor van zijn keuze.

Uit een recent contact blijkt dat hij tevreden is van de manier waarop hij geïnformeerd werd en van de inschrijvingsprocedure. Als hij gebruik maakt van onze diensten, na een bezoek bij de arts bijvoorbeeld, zal hij trouwens merken dat ook de terugbetaling vlot verloopt (binnen de 5 werkdagen).

Wij wensen hem alvast een langdurig lidmaatschap toe en vooral een goede gezondheid! 

Ondertussen doen wij er alles aan om al onze leden zo goed mogelijk te dienen en ons ledenbestand verder te laten groeien. Wij danken jullie alvast voor het vertrouwen in de HZIV.