Word een held deze zomer!

Terwijl de zomer voor velen het synoniem is voor een buitenlandse reis, het maken van daguitstappen, het deelnemen aan een buurtfeest of het organiseren van een barbecue wachten sommige mensen op een, voor hen levensreddend, zakje bloed. U kunt de held zijn die hun leven zal redden!

De zomer is een uitdaging

Heel wat mensen zijn tijdens de zomer niet op hun gewone verblijfplaats en kunnen daarom niet deelnemen aan de driemaandelijkse georganiseerde bloedinzamelingen van het Rode Kruis. De vrijwilligersorganisatie moet dus op zoek gaan naar alternatieven.

Naast mediacampagnes organiseert het Rode Kruis ook extra mobiele bloedinzamelingen op drukbezochte plaatsen om mensen aan te sporen een bloeddonatie te doen. De vele vrijwilligers van het Rode Kruis zijn daarom aanwezig op tal van grote evenementen zoals festivals, sportwedstrijden,…. Het is immers iedere zomer een grote uitdaging om voldoende bloed in te zamelen en zo de voorraad op peil te houden.

Op www.rodekruis.be, onder de rubriek “geef bloed of plasma”, vindt u een lijst met adressen en openingsuren van de donorcentra. U kunt er het hele jaar terecht voor het geven van bloed of plasma.

Doe ook mee

Als bloeddonor geeft u de bloedvoorraad een boost en bent u deze zomer een ware held! U kunt niet enkel één of meerdere personen hun leven redden door uw goede daad, het kan echter ook gebeuren dat uzelf of uw dierbaren plots bloed nodig hebben door een ongeval.

Op de website van het Rode Kruis staat een ‘zelfdonortest’ waar u meteen een antwoord krijgt op al uw vragen en kan testen of u aan de voorwaarden voldoet om een (eerste) donatie te doen.

Overweeg een bloeddonatie! De mensen van het Rode Kruis zullen u als een held ontvangen!

Meer info?

Alle info op www.rodekruis.be