De herfst komt eraan

De herfst komt eraan!

Een spreekwoord zegt: de tijd gaat snel, gebruik hem wel! Dat de tijd vliegt, is duidelijk. Na de vakantie, die dit jaar door velen anders werd ingevuld, staat het volgende schooljaar alweer voor de deur. 

We gaan daarna in ijltempo naar de herfst. De bladeren vallen van de bomen, de natuur krijgt een ander uitzicht en de temperatuur kan in die periode al naar het vriespunt zakken…

Traditioneel wordt de periode vóór Pasen gebruikt voor een grote lenteschoonmaak wat echter niet betekent dat er bij de aankondiging van Koning Winter geen activiteiten gepland kunnen worden.

Jaarlijkse controle

In de aanloopfase naar de winter verlucht u best nog eens de ruimtes in uw huis en controleert u het ventilatiesysteem. 

Vergeet vooral niet het nodige onderhoud van branders en boilers. Een optimale verbranding van de verwarmingsketel staat niet alleen garant voor een optimaal energieverbruik maar zorgt ook voor minder schadelijke uitlaatgassen. 

Wees daarbij ook aandachtig voor de toestand van de schoorstenen: ook die zijn misschien aan een onderhoud toe!

Controleer ook de extra verwarmingstoestellen die u in de winter eventueel als bijverwarming gebruikt. Een losse draad, een kapotte stekker, een slecht werkend of stoffig verwarmingselement kunnen voor problemen zorgen… vaak op het minst geschikte moment. 

Na inspanning, ontspanning!

Na deze nuttige klusjes is het goed dat er nog tijd rest voor uzelf en uw bubbel, bijvoorbeeld om een deugddoende wandeling in de natuur te maken en dat alles met een gerust gemoed… 

We wensen dan ook iedereen een deugddoende, rustgevende en vooral een veilige herfst en winter toe!