Wereldtop sociale zekerheid

België gastland voor wereldtop sociale zekerheid: World Social Security Forum 2019

België wordt gastland voor een wereldtop sociale zekerheid van 14 t.e.m. 18 oktober 2019. Meer dan duizend sleutelfiguren binnen sociale zekerheid, onder wie ministers, bestuurders, CEO’s en senior managers komen samen in Brussel in het Square Convention Center.

2019 wordt een bijzonder jaar voor sociale zekerheid, want bovendien viert België dan ook de 75e verjaardag van zijn socialezekerheidssysteem. 

Openbare Instellingen van Sociale Zekerheid zijn gastvrouw/heer

Dit forum zal worden gehost door de Openbare Instellingen van Sociale Zekerheid. De verzamelde Openbare Instellingen van Sociale Zekerheid (OISZ) stelden namelijk hun kandidatuur voor dit event, en de International Social Security Association (ISSA) besliste dat België in 2019 het gastland wordt. Een mooie eer voor ons land, dat ver buiten onze landsgrenzen geroemd wordt om zijn socialezekerheidssysteem.

Het thema: Protecting people in a changing world

Op het forum worden goede praktijken gedeeld en discussies op mondiaal niveau gevoerd. In tijden van snelle technologische, demografische en economische veranderingen is een innoverende aanpak nodig. Enkel op die manier kunnen we essentiële uitdagingen het hoofd bieden, en de positieve impact van sociale zekerheid versterken.

Het programma van het World Social Security Forum (WSSF) 2019 is in volle voorbereiding, meer info volgt.